Nascholing: Maag-, darm- en leverklachten

Datum: 26 november 2011 (datum voor herhaling nog niet bekend)


Introductie

Tijdens dit seminar zullen de veelvoorkomende klachten van de maag, darm en lever vanuit zowel medisch als klassiek homeopathisch perspectief worden besproken. Het eerste deel van de dag zal gaan over het medisch perspectief. Dat wil zeggen dat de anatomie en fysiologie van de gezonde maag, darm en lever kort uitgelegd en besproken zal worden. Daarnaast zullen ook verschillende vormen van pathologie van de longen worden besproken en uitgelegd, uitgangspunt hierbij is de regulier medische kant. Nadruk wordt gelegd op de valkuilen en symptomen die mogelijk kunnen duiden op een ernstigere aandoening (ook al is er niet direct een vermoeden van maag-, darm- en leverklachten). Tevens zal ook aandacht worden besteed aanbijwerkingen van reguliere medicatie. Het is de bedoeling dat de theorie ondersteund wordt door casuïstiek, video's, plaatjes, etc.

Het tweede gedeelte bestaat uit de klassiek homeopathische benadering van verschillende maag-, darm- en leverklachten. Dat wil zeggen dat de materia medica van belangrijke 'maag, darm en lever' middelen wordt besproken (zowel voor acute als chronische situaties), relevante theorie en duidelijke casuïstiek aan bod komt. Voor beide gedeelten zal een handout worden gemaakt die vooral praktijk gericht is.

Het eerste gedeelte dient als medische bijscholing en het tweede gedeelte als klassiek homeopathische bijscholing. Het is mogelijk om alleen het medische of alleen het homeopathische gedeelte te volgen. In de toekomst zullen ook andere nascholingen worden georganiseerd volgens dezelfde principes. De volgende bijscholingen zullen gaan over neurologische klachten en mond- en gebitsklachten. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden kan je je email adres plaatsen op de verzendlijst of bezoek regelmatig www.ockh.nl/nascholing.

Gedurende de pauze wordt de deelnemers die de hele dag mee doen een gratis lunch aangeboden.

Programma

Medisch

Klassieke homeopathie

Sprekers

Drs. Art Bosschieter

Ga naar deze pagina voor meer informatie over Drs. Art Bosschieter.

Rob Willemse

Ga naar deze pagina voor meer informatie over klassiek homeopaat Rob Willemse.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: BKHD, LHC, NOKH, NVKH, NWP, VBAG

Belangrijke informatie

Wanneer

Datum: 26 november 2011 (datum voor herhaling nog niet bekend)

Tijd: 10:00-17:00 uur (10:00 t/m 13:15 uur medisch, 13:45 t/m 17:00 uur homeopathie) 

Kosten


Na inschrijving ontvang je er email een factuur waarop alle relevante gegevens staan om het inschrijfgeld over te maken. Inschrijving is pas definitief nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Restitutie bij annulering op of na 18 november 2011 is helaas niet meer mogelijk.

Locatie

Christiaan Huygens College
Broodberglaan 3
5628 EJ Eindhoven

Klik hier voor de kaart en routebeschrijving.

Let op: U dient aan de schoolkant van de straat te parkeren! Dit is een afspraak met de omwonenden.

Inschrijfformulier

U kunt hier het inschrijfformulier in vullen.

Bookmark and Share

 

Nieuws

Copyright 2012 Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie - webdesign Lutra Design