Prof. George Vithoulkas (docent via video, klassiek homeopaat)

Professor George Vithoulkas is geboren in Athene in 1932. Voor klassiek homeopaten is een introductie waarschijnlijk overbodig vanwege zijn grote internationale bekendheid. Hij is professor aan de ‘University of the Aegean’ in Griekenland, ere-professor aan de ‘Academy of Medical Sciences’ in Moscou, professor aan de ‘Kiev Medical Academy’ en samenwerkend professor aan de ‘Basque Medical University (2011-2004).

In 1995 heeft hij de ‘International Academy of Classical Homeopathy’ in Alonissos, Griekenland, opgericht. Hier geeft hij de kennis door van zijn 49 jaar ervaring en de recente theorieën omtrent de gezondheidsniveau’s (Levels of health).

In 1996 is hij onderscheiden met de ‘Right Livelihood Award’ (ook bekend als de alternatieve Nobel Prijs) voor zijn uitstekende bijdrage aan de herleving van homeopathische kennis en het gedegen opleiden van homeopaten volgens de hoogste normen.

In 2000 is hij onderscheiden met de ‘Gold Medal’ van de Hongaarse Republiek door President Arpad Goncz, voor zijn activiteiten in de homeopathische geneeswijze. 

Daarnaast heeft hij verschillende boeken geschreven: