Anne-Marie Dicker (onderzoek en publicaties / klassiek homeopaat)

201904_OCKH_Anne-Marie

Anne-Marie Dicker heeft sinds 2008 een Praktijk voor Klassiek Homeopathie in Rotterdam. Na het behalen van haar diploma aan de School voor Homeopathie in Amersfoort heeft zij zich verder verdiept en bekwaamd in de klassieke homeopathie via diverse nascholingen en courses waarbij de visie en theorieën van George Vithoulkas en Erik van Woensel leidend voor haar werden.

Anne-Marie begeleidt stagiares in haar praktijk die volgens deze visie willen gaan werken.

Anne-Marie is in 1980 afgestudeerd aan de toenmalige Landbouwhogeschool in Wageningen. Haar afstudeervakken waren o.a. Gezondheidsvoorlichting en –Opvoeding en Methoden en Technieken van Wetenschappelijk Onderzoek. Zij heeft diverse staf- en managementfuncties in de gezondheidszorg vervuld waarbij zij ondermeer zelf onderzoek heeft uitgevoerd en heeft deelgenomen aan stuurgroepen van diverse onderzoeken. Na meer dan 20 jaar heeft zij haar hart gevolgd om nauwer met patiënten te kunnen werken. Goede ervaringen met homeopathische behandelingen van haar kinderen hebben haar gebracht bij de opleiding tot klassiek homeopaat.

In de onderzoeksgroep van het OCKH komen haar ervaring met het doen en begeleiden van onderzoek en haar enthousiasme, een bijdrage te leveren aan het op een verantwoorde en onderbouwde wijze inzicht geven in en uitdragen van de uitgangspunten en werkwijze van de klassieke homeopathie, samen.

Opleidingen en nascholingen:

  • School voor Homeopathie Amersfoort – 6 jarige deeltijdopleiding – diploma 2007
  • International Academy of Classical Homeopathy van George Vithoulkas:
  • Videocourse: 3 jarig deeltijd course (Groesbeek) – diploma 2011
  • Verschillende Open Teaching courses (Alonissos)
  • Course Levels of Health (Alonissos)
  • Supervisiebijeenkomsten Erik van Woensel (Groesbeek)
  • Diverse andere nascholingen homeopathie