Daan Alers

Daan werkt als klassiek homeopaat in Noorden, een charmant dorpje in de buurt van de Nieuwkoopse Plassen. Zijn weg naar de homeopathie begon al vroeg, beïnvloed door de homeopathiepraktijk van zijn ouders die al bijna vier decennia bestaat.

Na het behalen van een bachelor in geneeskunde aan de Universiteit Leiden en een master in filosofie aan de Vrije Universiteit, verkende Daan verschillende rollen in de IT-sector binnen de gezondheidszorg voordat hij zich volledig wijdde aan de homeopathie.

Bij het Opleidingscentrum voor Klassieke Homeopathie (OCKH) speelt Daan een sleutelrol in het ontwikkelen van e-learning modules over homeopathische middelen en draagt hij bij aan een materia medica project. Zijn toewijding aan onderwijs strekt zich uit tot het begeleiden van studenten door hun praktische opdrachten, zowel op papier als video cases, en het bieden van mentorship tijdens hun stages.

Daans expertise en diverse achtergrond maken hem een zeer gewaardeerde adviseur voor het OCKH. Verder weerspiegelt zijn actieve betrokkenheid bij de Nederlandse Organisatie van Klassiek Homeopaten (NOKH) zijn inzet voor het verbeteren van de standaarden en erkenning van homeopathie in de alternatieve zorg.
In nauwe samenwerking met zijn ouders in hun langbestaande praktijk, profiteert Daan van een schat aan ervaring, die hij meebrengt naar zijn consultaties. Regelmatige gezamenlijke discussies met Rob Willemse versterken beider benaderingen, waarbij ze zorgen voor een uitgebreide en goed afgeronde zorg voor hun patiënten.

Opleidingen en nascholingen

  • Klassieke homeopathie (OCKH)
  • Masterdiploma filosofie aan de Vrije Universiteit
  • Bachelordiploma geneeskunde aan de Universiteit Leiden