Studentenprofiel

We hebben een duidelijke visie voor ogen en zetten ons graag in zodat we een goede en degelijke opleiding kunnen verzorgen die ook nog eens goed betaalbaar is. Daardoor is het mogelijk dat je na het succesvol afronden van de opleiding tot klassiek homeopaat verantwoord, professioneel en met vertrouwen te werk kunt gaan.

Echter we vragen ook iets van jou. De opleiding is vooral geschikt voor mensen die professioneel zijn, met beide benen op de grond staan en de ruimte hebben om te kunnen studeren. We vragen qua studieinzet mogelijk meer dan andere opleidingen maar dat zal na je studie zeker zijn vruchten afwerpen. Spreekt het je aan om de nodige tijd en energie te steken in je opleiding en wil je op een praktische en logische manier mensen gaan genezen dan is onze opleiding heel geschikt voor jou.

We zoeken mensen die proactief zijn en problemen ook zelfstandig kunnen aanpakken, je moet straks in de praktijk immers ook zelfstandig functioneren. Het proactieve element van je persoonlijkheid is voor ons heel belangrijk. Verder is het zeer wenselijk indien je op een praktische manier communicatief vaardig bent.

De voertaal binnen de klassieke homeopathie is Engels. De literatuur die door de opleiding gebruikt wordt is overwegend Engelstalig. Dat wil zeggen dat basale kennis van deze taal erg handig is maar het is niet noodzakelijk om goed Engels te kunnen spreken. Tijdens de opleiding zal de Engelse woordenschat vanzelf aanzienlijk toenemen. Voor degene die de Engelse taal niet goed beheerst, of denkt te beheersen, zijn er vele eenvoudige oplossingen. Omdat vooral de Engelse woordenschat belangrijk is zijn is een (homeopathisch) woordenboek of online hulpmiddelen voldoende om de woorden die je eventueel niet weet op te zoeken.

De concrete studiebelasting is moeilijk te bepalen aangezien dat afhankelijk is van verschillende individuele factoren. Reken echter op een gemiddelde studiebelasting van 10-15 uur per week.

Je kunt altijd bellen voor een kennismakingsgesprek of je kunt het intakeformulier gebruiken om je aan te melden voor de opleiding.