Ervaringen van studenten

Een aantal studenten geven hun ervaring over het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie (OCKH) weer:

Onderstaande video begint bij het gedeelte waarin studenten iets vertellen over de opleiding.

Prettige combinatie van klassikaal les en e-learning

"Ik heb bewust voor het OCKH gekozen omdat je hier de klassieke homeopathie leert op de manier waarop het bedoeld is. Op een hele duidelijke en gestructureerde manier leer je het vak begrijpen en toepassen. De docenten hebben enorm veel kennis en kunde in huis en zijn zeer professioneel. De sfeer is heel erg goed en informeel. Naast dat je enorm veel leert is het ook erg gezellig en ik ga dan ook met heel veel plezier naar de lessen toe. Het is voor mij erg prettig dat het een combinatie is van klassikaal les en e-learning. Hierdoor is het goed te combineren met werk en gezin. De communicatie is fantastisch, je hoeft nooit lang op antwoord te wachten als je ergens mee zit. Het team van het OCKH is zeer betrokken bij de studenten. De missie die zij hebben is heel mooi: kwalitatief goede klassiek homeopaten afleveren in onze samenleving waardoor het beroep op een positieve manier meer zichtbaar gaat worden in de maatschappij. Ze zijn nu zelfs internationaal bezig waardoor we hele leuke mogelijkheden krijgen over de grenzen. Ik heb geen seconde spijt van mijn besluit om aan het OCKH te gaan studeren."
~ Irene Waardenburg

Het is heel praktisch

"Het mooie van deze homeopathie opleiding is dat het heel praktisch is. Vanaf dag 1 ga je echte casussen van echte patiënten oplossen volgens een beproefde, systematische en efficiënte methode die je alle handvaten geeft. Wat mij ook heel goed bevalt is dat je een groot deel van de studie thuis kunt doen, in je eigen tijd. Daardoor is het lekker flexibel en goed te combineren met werk en privé. Gemiddeld hoef je maar 1 dag in de maand naar 'school'. Zo blijft het leuk: de lesdagen zijn voor mij telkens weer iets om naar uit te kijken!"
~ Studente leerjaar 2

Lessen zijn goed opgebouwd

"Het OCKH is voor mij de ideale combinatie van zelfstandig studeren en klassikale lessen. Doordat je relatief weinig contacturen hebt, vraagt deze opleiding veel discipline. Ik vind de lessen goed opgebouwd; alle onderdelen (online / offline / casussen) vullen elkaar aan.
Ik heb uiteindelijk voor deze opleiding gekozen omdat het OCKH staat voor de echte klassieke homeopathie zoals Hahnemann die beschrijft in de Organon. Doordat er steeds weer terug wordt gegaan naar de oorspronkelijke bron (en de wetenschappelijke onderzoeken sindsdien) wordt het nooit zweverig. Onbegrijpelijk blijft het wel dat zo'n klein korreltje zo'n grote invloed heeft op je gezondheid. Maar tegelijk vind ik dat kleine korreltje ook enorm inspirerend. Deze inspiratie wordt zeker aangewakkerd door de docenten van het OCKH. "
~ Studente leerjaar 1

Nuchtere, wetenschappelijke benadering

"Tijdens mijn werk als orthomoleculair voedingscoach spreek ik veel mensen die na het overgaan op natuurlijk eten, nog last hebben van restverschijnselen van medicatie of de ongezonde levensstijl van vroeger. Het OCKH leidt mij op om juist deze cliënten verder te helpen naar een hoger gezondheidsniveau. Met een nuchtere, wetenschappelijke benadering, zonder enige ruimte voor eigen interpretatie, maakt deze opleiding van klassieke homeopathie weer een geneeskunde die duidelijk toetsbaar en bewijsbaar is. Met de combinatie van E-learning doordeweeks en weekend-lesdagen, integreert de geneeskunst snel in je dagelijks werken en leven. Zo ben je na 4 jaar daadwerkelijk klassiek homeopaat met al genoeg praktijkervaring om goed van start te gaan."
~ Gill Bijl

Ik zou weer voor de opleiding kiezen

"Vandaag zit ik na enige tijd weer terug in de homeopatische schoolbanken ...
Ondertussen heb ik mijn opleiding al weer enige tijd afgerond (de eerste lichting van het OCKH). Nu mijn eerste nascholing sinds ik een eigen praktijk als homeopaat ben gestart. Dan begint het pas echt werd er gezegd ... Nou dat klopt, het opbouwen van een eigen praktijk, administratie, doe ik het goed?, website bouwen, kunnen mensen me vinden enz. Heerlijk als je dan resultaat mag boeken!
Het is fijn om te weten dat je indien nodig altijd even terug kan vallen op je opleiding of studiegenoten. Steun daar waar nodig. Daarnaast zijn er de alumni-bijeenkomsten om te volgen, projecten om aan mee te werken. Genoeg aanbod om je kennis vast te houden of nog meer te versterken.
Ik kijk terug op een intensieve opleiding, een no-nonsense opleiding, een opleiding die veel van me heeft gevraagd, waar ik veel heb geleerd, de Materica Medica (in het Engels), de presentaties, de casuïstiek (veel casuïstiek), de tentamens en niet alleen op homeopathisch vlak ...
Een uitdaging, een uitdaging die is uitgegroeid tot een passie! 4 Jaar studie, 4 jaar tijd in mezelf gestoken, te ontwikkelen, te groeien als persoon. Best een prestatie naast gezin met drie kinderen en een baan.
Zou ik voor de dezelfde opleiding kiezen als ik het over mocht doen? Ja, ik zie namelijk enthousiaste mensen achter de opleiding staan die eveneens een passie delen. Die met zorg kennis doorgeven die is onderbouwd en ook na jaren niet afwijkt. Een nuchtere benadering wat je een stevige basis geeft waar je mee verder kan. Een opleiding die aan het groeien is en steeds meer mensen weet te inspireren.
Zal ik de opleiding aanbevelen? Ja, zonder twijfel!"
~ Gerda Nieuwpoort

Persoonlijk contact, goede begeleiding, niet zweverig