Opleiding klassieke homeopathie Utrecht

Homeopathie opleiding in Utrecht – Inleiding

Al jaren krijgen we verzoeken om wat meer centraal in het land een opleiding te starten. We hebben in de afgelopen periode gewerkt aan een praktische oplossing voor deze verzoeken en hebben deze gevonden. Vanaf schooljaar 2016-2017 zijn we gestart met een dependance in Utrecht.

Praktische informatie over onze homeopathie opleiding

Dependance van onze homeopathie opleiding in Utrecht

Het is mogelijk om in de dependance aan de Tamboersdijk een aantal lessen te volgen. Dat wil zeggen dat een aantal lessen alleen in Utrecht worden gegeven maar dat sommige lessen ook in Eindhoven gevolgd moeten worden. Alle theoriedagen worden dus zowel in de dependance in Utrecht als onze hoofdvestiging gegeven. De themadagen en de examens vinden alleen plaats in de hoofdvestiging. Voor studenten in onze dependance in Utrecht betekent dit dus dat ze ongeveer de helft van de homeopathie lessen in Utrecht kunnen volgen en de andere helft in de hoofdvestiging. Ondanks dat we niet alle lessen in de dependance kunnen organiseren scheelt dit natuurlijk heel veel in de reistijd en -kosten. Daarnaast is het zo dat ons blended learning concept ervoor zorgt dat je sowieso minder klassikale lessen hebt dan bij traditionele homeopathie opleidingen. Een ander voordeel is dat de integratie tussen studenten beter is in deze constructie.

Kosten van de homeopathie opleiding

De kosten voor zowel de dependance als de hoofdvestiging zijn gelijk. Op onze tarieven pagina vind je hier meer informatie over.

Planning van de homeopathie opleiding in Utrecht

Er vinden per jaar 5 of 6 (afhankelijk van het leerjaar) theoriedagen plaats in de dependance in Utrecht en 7 dagen in de hoofdvestiging (5 themadagen en 2 tentamendagen) De exacte planning van alle dagen sturen we je op verzoek toe.

Medische basiskennis

Wat de medische basiskennis betreft gelden dezelfde voorwaarden die ook voor de hoofdvestiging gelden. Voor meer informatie zie onze pagina over de medische basikennis (MBK). Indien je al een erkende MBK hebt gedaan of vrijstelling hebt, dan hoef je de MBK niet meer te doen. Mocht je wel de MBK moeten doen, dan zullen we je adviseren en proberen te ondersteunen waar mogelijk. Een uniek aspect van onze opleiding is dat als je de MBK nog moet doen dat je die naar eigen inzicht kunt plannen. Dat wil zeggen dat je zelf kunt kiezen waar je deze opleiding doet (mits deze erkend is door SNRO of CPION) waardoor je vrij veel naar eigen behoefte kunt kiezen. Het meest relevante hierbij is dat je zelf kunt plannen wanneer je de MBK doet tijdens de homeopathie opleiding.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen. Er gaat echter het gerucht de ronde dat onze opleiding op zal gaan in een andere opleiding of niet voldoet aan HBO normen. Deze geruchten kloppen echter niet. Er zijn geen plannen om samen te gaan met een andere opleiding en een volwaardige HBO accreditatie is realistisch gezien voor geen enkele homeopathie opleiding haalbaar. Voor meer informatie over dit onderwerp zie onze accreditatie pagina.

* Het aantal jaren is afhankelijk van of je wel of geen medische basiskennis moet doen.