Rob Willemse

Met twintig jaar ervaring als klassiek homeopaat combineert Rob Willemse zijn diepgaande kennis van homeopathie met een sterke toewijding aan onderwijs. Zijn opleiding omvat een bachelor in het onderwijs en een vijfjarige studie in klassieke homeopathie, aangevuld met studies bij George Vithoulkas, Erik van Woensel en een stage bij Farokh Master. Naast het les geven heeft hij een praktijk klassieke homeopathie in Eindhoven.

Rob’s pad naar homeopathie, aangewakkerd door ervaren wat het diepgaande effect van de juiste homeopathische middelen kan hebben en een groeiende fascinatie voor het menselijk lichaam, leidde tot een levenslange toewijding aan deze geneeswijze. Zijn missie is om homeopathie toegankelijker te maken door zijn kennis en ervaringen te delen.

In zijn praktijk hanteert Rob een gestructureerde aanpak, gericht op de unieke behoeften van elke patiënt. Hij heeft nationale (Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie) en internationale (Educational Center for Classical Homeopathy) onderwijsprogramma’s opgezet die door verschillende beroepsverenigingen en registers erkend zijn. En droeg bij aan de homeopathische gemeenschap door zijn werk met Radar Opus en publicaties van vooraanstaande homeopaten.

Rob’s onderwijsstijl, gekenmerkt door praktische toepasbaarheid, streeft ernaar klassieke homeopathie als een effectieve geneeswijze te vestigen. Zijn pragmatische filosofie en constante zelfreflectie hebben bijgedragen aan een hoge standaard van zorg.

Geïnspireerd door de natuur, bewondert Rob de logica en efficiëntie waarmee deze functioneert en streeft hij erna om de balans en wijsheid van de natuur te weerspiegelen in zijn homeopathische praktijk. Zijn doel is om de genezende kracht van homeopathie breed toegankelijk te maken, overtuigd van de positieve impact op de gezondheidszorg.

Opleidingen, nascholingen en werkervaring

  • International Academy of Classical Homeopathy – Complete Course (3 jaar) – Griekenland (Alonissos)
  • International Academy of Classical Homeopathy – Video Course (3 jaar) – Nederland (Groesbeek)
  • Verschillende meerdaagse cursussen bij het IACH (waaronder verschillende malen Open teaching course) – Griekenland (Alonissos)
  • Clinical Training Course onder begeleiding van Dr. Farokh Master (4 weken) – India (Mumbai)
  • Congres: Second prescription & Psychriatic cases – Duitsland (Lübeck)
  • Seminar: Objectieve symptomen m.b.t. gedrag / klachten urinewegen – België (Elewijt)
  • Diverse nascholingen