Monique Cornelissen

Monique is enorm betrokken op het gebied van dierhomeopathie en dat getuigt van haar passie voor dierenwelzijn en haar toewijding aan holistische geneeswijzen. Na het afronden van haar HEAO-Communicatie opleiding en waardevolle ervaring op te hebben gedaan in de zakelijke wereld, besloot Monique haar ware roeping te volgen – werken met dieren. Ze begon aan dit pad door zich in te schrijven voor het 4-jarige programma Klassieke Homeopathie voor Dieren in Amersfoort in 2003, en vulde haar studie aan met twee jaar praktijkervaring als dierenartsassistente in een dierenkliniek in Veldhoven.

Na haar afstuderen richtte Monique met veel enthousiasme haar eigen praktijk op, Inacht, homeopathie voor dieren. Haar praktijk bloeit op de vreugde en voldoening die ze vindt in het zien van de positieve veranderingen die klassieke homeopathie kan brengen in het leven van dieren.

Monique, die een gebrek aan educatieve bronnen voor huisdiereigenaren herkende, waagde zich aan het organiseren van cursussen gericht op het opleiden van deze eigenaren. Deze cursussen zijn gericht op het bewuster en vaardiger maken van huisdiereigenaren in het herkennen van vroege tekenen van nood of ziekte bij hun huisdieren, waardoor de algehele levenskwaliteit van de dieren verbetert.

Naast het runnen van haar praktijk en educatieve initiatieven, is Monique actief betrokken bij de Beroepsvereniging Klassieke Homeopathie voor Dieren (BKHD). Monique organiseert regelmatig bijscholingscursussen voor de BKHD en draagt actief bij aan verschillende aspecten van de vereniging. Haar samenwerking strekt zich ook uit tot nauwe samenwerking met het redactieteam van Vedias, de beroepsvereniging voor paraveterinaire dierenartsassistenten, waar ze al geruime tijd een rol speelt.

Bovendien beheert Monique de administratie voor het Opleidingscentrum voor Klassieke Homeopathie, waarbij ze haar organisatorische vaardigheden en oog voor detail naar voren brengt in deze rol.

Moniques diverse bijdragen aan het veld van dierhomeopathie en haar toewijding aan zowel dieren als hun eigenaren onderstrepen haar inzet voor het bevorderen van de praktijk en het begrip van homeopathische zorg.

Opleiding en nascholingen:

  • HEAO Communicatie (Eindhoven)
  • Klassieke homeopathie voor dieren (Amersfoort)
  • International Academy of Classical Homeopathy – Video Course – Nederland (Groesbeek)
  • Open teaching courses – Griekenland (Alonissos)
  • Verscheidene Levels of Health seminars (Alonissos, Griekenland)
  • Diverse nascholingen op het gebied van dieren