Nascholing: Cardiovasculaire klachten 2016

Introductie

Tijdens deze themadag zullen de veelvoorkomende klachten aan hart en bloedvaten vanuit klassiek homeopathisch perspectief worden besproken. Dat wil zeggen dat de materia medica van belangrijke ‘cardiovasculaire’ middelen wordt besproken (zowel voor acute als chronische situaties), relevante theorie en duidelijke casuïstiek aan bod komen. Daarnaast worden ook regulier medische valkuilen, rode vlaggen, differentiaal diagnoses besproken zodat men deze leert herkennen in de eigen praktijk. Er wordt een handout gemaakt die vooral praktijk gericht is. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief of bezoek regelmatig www.ockh.nl/nascholing.

Programma

Gedurende de dag zullen reguliere aspecten en homeopathische aspecten met betrekking tot cardiovasculaire klachten worden afgewisseld:
  • Korte introductie van het regulier medisch gedeelte met betrekking tot het onderwerp. Dit is niet bedoeld als vervanging van
    reguliere medische basiskennis maar dient alleen om een inzicht of overzicht te geven in bepaalde terminologie en rode vlaggen. Dit gedeelte wordt ook niet door een arts gegeven.
  • Materia medica (inclusief differentiaal diagnosen), theorie en casuïstiek van de kleine en grote middelen die relevant zijn voor het betreffende thema

Spreker

Rob Willemse

Op de team-pagina lees je meer over klassiek homeopaat Rob Willemse.

Accreditatie

In afwachting van het accreditatie protocol. Dit zal t.z.t. bekend worden gemaakt.

Belangrijke informatie

Wanneer

Datum: 10 december 2016

Tijd: 10:00-17:00 uur

Kosten

  • Hele dag 65,00 euro (inclusief handout, koffie/thee, BTW vrijgesteld)
  • Studenten krijgen 15% korting

 

De lunch is niet inbegrepen. Deelnemers dienen zelf hun lunch mee te nemen.

Na inschrijving ontvang je per email een factuur waarop alle relevante gegevens staan om het inschrijfgeld over te maken. Inschrijving is pas definitief nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Bij annulering wordt altijd 5 euro administratiekosten in rekening gebracht. Restitutie bij annulering op of na 10 dagen voor de geplande datum is helaas niet meer mogelijk.

Hier kan je de algemene voorwaarden voor het inschrijven voor een themadag vinden.

Locatie

Frits Philips Lyceum-Mavo (voormalig Christiaan Huygens College)
Broodberglaan 3
5628 EJ Eindhoven

Klik hier voor de kaart en routebeschrijving. Vanaf de A50, neem afrit 7.

Let op: U dient aan de schoolkant van de straat te parkeren! Dit is een afspraak met de omwonenden.

Inschrijfformulier

Klik hier om het inschrijfformulier in te vullen.

Archief van vorige nascholingen over dit thema

Evaluatie van 1 september 2012

De evaluatieformulieren zijn verwerkt en het resultaat kan je zien in onderstaand plaatje. Evaluatie Cardiovasculaire klachten 1 september 2012

Video: Hypotensie

Drs. Art Bosschieter gaat in op het onderwerp hypotensie. Hij bespreekt belangrijke symptomen, oorzaken en oplossingen voor dit probleem.

Video: Differentiaal diagnose van Aurum Metallicum en Cactus Grandiflorus

In deze video wordt uitgelegd wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen Aurum Metallicum en Cactus Grandiflorus, waarbij de focus ligt op hartklachten.