Nascholing: Gezondheidssniveaus (Levels of Health)

Introductie

Tijdens dit seminar zal Erik van Woensel uitleg geven over de waarde en het toepassen van de gezondheidsniveaus binnen de klassieke homeopathie. Het gezondheidsniveau van de mens kan veranderen aan de hand van allerlei factoren. Voor de homeopaat is het zeer belangrijk om te weten op welk gezondheidsniveau de patiënt zit. Deze kennis verschaft namelijk meer duidelijkheid en zekerheid tijdens de behandeling. Aan de hand van de gezondheidsniveaus kan men onder andere:
  • Inschatten of het geneesmiddelbeeld heel duidelijk moet zijn of niet
  • Wat men moet doen bij acute ziekten
  • Wat de consequenties zijn van het optreden van een acute ziekte voor het gezondheidsniveau van de patiënt en de voortgang van de behandeling
  • Een duidelijk beeld krijgen van de prognose
  • De reactie van het middel beter beoordelen
Naast de theoretische uitleg over deze gezondheidsniveaus zal Erik ook gestructureerd aan de hand van casuïstiek de praktische toepassing van deze theorie bespreken. Bij elke casus wordt stilgestaan bij de analyse, prognose, repertorisatie, differentiaal diagnose en reactiepatronen. Kortom hij neemt je mee in de totale uitleg van de casus waarin alle belangrijke punten worden belicht van A tot Z. Het is een zeer praktische dag voor iedere homeopaat. Op Alonissos is deze theorie al jaren onderdeel van de opleiding van George Vithoulkas. Nu is het voor het eerst in Nederland mogelijk om tijdens een seminar uit eerste hand informatie op te doen over de gezondheidsniveaus. Een unieke mogelijkheid om deze stof zo goed uitgelegd te krijgen. Erik is auteur van het boek ‘Classical Homeopathy Evidence Based Medicine (volume I)’, waarin casuïstiek op praktische wijze wordt toegelicht. Hij is tevens co-auteur van het boek ‘Levels of health’, de opvolger van ‘Science of homeopathy’ van George Vithoulkas, waarin de homeopathische kennis verder wordt uitgebreid en nieuwe concepten worden toegepast die echter nog steeds aansluiten op de basis principes van klassieke homeopathie. Beide boeken zijn tijdens de themadag verkrijgbaar bij het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie (OCKH). Erik is een zeer bekwaam homeopaat en collega van George Vithoulkas. Inmiddels krijgt hij ook internationaal erkenning voor zijn kennis en kunde omdat hij regelmatig uitgenodigd wordt voor grote internationale seminars. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief of bezoek regelmatig www.ockh.nl/nascholing. Gedurende de pauze wordt de deelnemers een gratis lunch aangeboden.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: BKHD, nNVKH, NWP, VBAG

Accreditatie is in aanvraag bij: LHC, NOKH

Belangrijke informatie

Wanneer

Datum: 12 januari 2013 & 4 mei 2013

Tijd: 10:00-17:00 uur

Kosten

  • Losse dag 65,00 euro (inclusief lunch, BTW vrijgesteld)
  • Twee dagen 115,00 euro (inclusief lunch, BTW vrijgesteld)
  • Studenten krijgen 15% korting

 

Na inschrijving ontvang je per email een factuur waarop alle relevante gegevens staan om het inschrijfgeld over te maken. Inschrijving is pas definitief nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Bij annulering wordt 5 euro administratiekosten in rekening gebracht. Restitutie bij annulering op of na 15 dagen voor de geplande datum van de eerste nascholing over dit onderwerp is helaas niet meer mogelijk.

Hier kunt u ook de algemene voorwaarden voor het inschrijven voor een themadag vinden.

Locatie

Christiaan Huygens College
Broodberglaan 3
5628 EJ Eindhoven

Klik hier voor de kaart en routebeschrijving. Vanaf de A50, neem afrit 7.

Let op: U dient aan de schoolkant van de straat te parkeren! Dit is een afspraak met de omwonenden.

Inschrijfformulier

Klik hier om het inschrijfformulier in te vullen.