Nascholing: Menstruatie- en overgangsklachten

Introductie

Tijdens deze themadag zullen de menstruatie- en overgangsklachten vanuit klassiek homeopathisch perspectief worden besproken. Dat wil zeggen dat de materia medica van belangrijke ‘menstruatie- en overgang’ middelen wordt besproken (zowel voor acute als chronische situaties), relevante theorie en duidelijke casuïstiek aan bod komen. Daarnaast worden ook regulier medische valkuilen, rode vlaggen, differentiaal diagnoses besproken zodat men deze leert herkennen in de eigen praktijk. Er wordt een handout gemaakt die vooral praktijk gericht is. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief of bezoek regelmatig www.ockh.nl/nascholing. Gedurende de pauze wordt de deelnemers die de hele dag mee doen een gratis lunch aangeboden.

Hand-out:

Het is niet de bedoeling om tijdens de nascholing de gehele hand-out te bespreken maar de hand-out dient ook als een naslagwerk mocht je in de praktijk met dit thema te maken krijgen.

Theoretische basis:

Verder willen we erop attenderen dat deze nascholing is gericht op de klassiek homeopathische benadering van het thema. We baseren ons vooral op de volgende literatuur:
 • Organon 6e editie (S. Hahnemann)
 • Chronic Diseases (S. Hahnemann)
 • Materia Medica Pura (S. Hahnemann)
 • The Lesser Writings of Samuel Hahnemann (S. Hahnemann)
 • The lesser writings of C.M.F. von Boenninghausen
 • Lectures on Homeopathic Philosophy (J.T. Kent)
 • Science of Homeopathy (G. Vithoulkas)
 • Levels of Health (G. Vithoulkas)
 • Classical Homeopathy Evidence Based Medicine (E. van Woensel)
 • Essential Synthesis (F. Schroyens)
 • Relevante materia medica’s van klassieke auteurs zoals bijvoorbeeld S. Hahnemann, J.T. Kent, C. Hering, H.C. Allen, T.F. Allen, W. Boericke, N.M. Choudhury, M. Tyler, J.H. Clarke, C. Dunham, C.M.F. van Boenninghausen, A. Lippe en bijvoorbeeld de Desktop Guide to Keynotes and Confirmatory Symptoms.
  We zullen geen aandacht besteden aan moderne stromingen die werken met gepotentieerde middelen zoals het periodiek systeem, plantenfamilies, familieanalyse, polariteiten, ziekteclassificatie, etc.

Programma

Klassieke homeopathie

 • 1e 1,5 uur: Korte introductie van het regulier medisch gedeelte met betrekking tot het onderwerp. Dit is niet bedoeld als vervanging van reguliere medische basiskennis maar dient alleen om een inzicht of overzicht te geven in bepaalde terminologie en rode vlaggen. Dit gedeelte wordt ook niet door een arts gegeven.
 • 2e, 3e en 4e 1,5 uur: Materia medica (inclusief differentiaal diagnosen), theorie en casuïstiek van de kleine en grote middelen die relevant zijn voor het betreffende thema.

Sprekers

Rob Willemse

Op de team-pagina lees je meer over klassiek homeopaat Rob Willemse.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: BKHD, LHC, NVKH, NWP, VBAG Accreditatie is in aanvraag bij: NOKH

Belangrijke informatie

Wanneer

Datum: 12 maart 2016 Tijd: 10:00-17:00 uur

Kosten

 • Hele dag 57,50 euro (inclusief lunch en handout, BTW vrijgesteld)
 • Studenten krijgen 15% korting
Na inschrijving ontvang je per email een factuur waarop alle relevante gegevens staan om het inschrijfgeld over te maken. Inschrijving is pas definitief nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Bij annulering wordt altijd 5 euro administratiekosten in rekening gebracht. Restitutie bij annulering op of na 10 dagen voor de geplande datum is helaas niet meer mogelijk. Hier kunt u ook de algemene voorwaarden voor het inschrijven voor een themadag vinden.

Locatie

Frits Philips Lyceum-Mavo (voormalig Christiaan Huygens College) Broodberglaan 3 5628 EJ Eindhoven Klik hier voor de kaart en routebeschrijving. Vanaf de A50, neem afrit 7. Let op: U dient aan de schoolkant van de straat te parkeren! Dit is een afspraak met de omwonenden.

Inschrijfformulier

Klik hier om het inschrijfformulier in te vullen.