Nascholing: Ontwikkelingspsychopathologie 2017

Introductie

Tijdens deze nascholingzal de ontwikkelingspsychopathologie vanuit klassiek homeopathisch perspectief worden besproken. Dat wil zeggen dat de materia medica van belangrijke middelen wordt besproken (zowel voor acute als chronische situaties), relevante theorie en duidelijke casuïstiek aan bod komt. Daarnaast wordt de ontwikkeling van het kind in de verschillende levensfasen uitgelegd en de verschillende vormen van psychopathologie worden besproken. Nadruk wordt gelegd op de valkuilen en symptomen die mogelijk kunnen duiden op een ernstigere aandoening. Er wordt een handout gemaakt die vooral praktijk gericht is. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief of bezoek regelmatig www.ockh.nl/nascholing.

Programma

Gedurende de dag zullen reguliere aspecten en homeopathische aspecten met betrekking tot ontwikkelingspsychopathologie worden afgewisseld:

  • Korte introductie van het regulier medisch gedeelte met betrekking tot het onderwerp. Dit is niet bedoeld als vervanging van reguliere medische basiskennis maar dient alleen om een inzicht of overzicht te geven in bepaalde terminologie en rode vlaggen. Dit gedeelte wordt ook niet door een arts gegeven.
  • Materia medica (inclusief differentiaal diagnosen), theorie en casuïstiek van de kleine en grote middelen die relevant zijn voor het betreffende thema.

Spreker

Rob Willemse

Op de team-pagina lees je meer over klassiek homeopaat Rob Willemse.

Voorwaarden opleiding

Gedetailleerde voorwaarden staan in de leerovereenkomst die u krijgt na inschrijving voor onze opleiding.

  • Indien men een klacht heeft ten aanzien van de opleiding, het lesmateriaal of een andere klacht in relatie tot de opleiding worden de volgende stappen doorlopen:
  • Graag bespreken we de klacht en proberen we er met de student uit te komen in de vorm van een redelijke oplossing.
  • Indien we er in een gezamenlijk gesprek niet uit komen dan schakelen we een mediator in. De mediator voor deze zaken is Mediation Bureau Eindhoven.
  • Mocht onverhoopt mediation niet helpen dan zal een rechter uitspraak moeten doen in het geschil.
  • Alle gegevens van de studenten worden vertrouwelijk behandeld. Deze gegevens worden alleen benut voor de voortgang van de studie.

Accreditatie

In afwachting van het accreditatie protocol. Dit zal t.z.t. bekend worden gemaakt.

Belangrijke informatie

Wanneer

Datum: 28 januari 2017

Tijd: 10:00-17:00 uur

Kosten

  • Hele dag 65,00 euro (inclusief handout, koffie/thee, BTW vrijgesteld)
  • Studenten krijgen 15% korting

 

De lunch is niet inbegrepen. Deelnemers dienen zelf hun lunch mee te nemen.

Na inschrijving ontvang je per email een factuur waarop alle relevante gegevens staan om het inschrijfgeld over te maken. Inschrijving is pas definitief nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Bij annulering wordt altijd 5 euro administratiekosten in rekening gebracht. Restitutie bij annulering op of na 10 dagen voor de geplande datum is helaas niet meer mogelijk.

Hier kan je de algemene voorwaarden voor het inschrijven voor een themadag vinden.

Locatie

Frits Philips Lyceum-Mavo (voormalig Christiaan Huygens College)
Broodberglaan 3
5628 EJ Eindhoven

Klik hier voor de kaart en routebeschrijving. Vanaf de A50, neem afrit 7.

Let op: U dient aan de schoolkant van de straat te parkeren! Dit is een afspraak met de omwonenden.

Inschrijfformulier

Klik hier om het inschrijfformulier in te vullen.

Archief van vorige nascholingen over dit thema

Evaluatie van 3 november 2012

De evaluatieformulieren zijn verwerkt en het resultaat kan je zien in onderstaand plaatje.

Evaluatie Cardiovasculaire klachten 1 september 2012

Video: Tarentula Hispanica bij ontwikkelingspsychopathologie

Tarentula Hispanica kan een belangrijk middel zijn bij bepaalde vormen van ontwikkelingspsychopathologie, zoals pica, oppositioneel opstandige gedragsstoornis, antisociale gedragsstoornis en ADHD. Deze video laat een gedeelte van de bespreking van Tarentula Hispanica zien en er wordt ook een differentiaal diagnose met Stramonium en Iodium gemaakt zodat deze middelen eenvoudig van elkaar zijn te onderscheiden.