Internationale opleidingen

Het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie is een opleiding tot klassiek homeopaat die niet alleen in Nederland actief is maar ook in het buitenland professionele opleidingen verzorgt. Als opleiding groeien we dus behoorlijk, in 2015 zijn we begonnen met een extra dependance in Utrecht nu zijn we ook actief het buitenland. Dit maakt ons de snelst groeiende homeopathie opleiding in Nederland!

Ook internationaal kregen we de vraag om een goede en degelijke opleiding die consequent opleid tot klassiek homeopaat op te zetten. omdat het Nederlandse curriculum en systeem zeer praktisch, efficiënt en flexibel is opgezet was het relatief eenvoudig om een internationale variant te maken die precies aansluit bij de behoefte. We zijn al in Zweden begonnen maar daar laten we het niet bij, we hebben plannen voor nog een aantal landen om daar op korte termijn ook te beginnen.

Het curriculum van de internationale variant van de opleiding is gebaseerd op het curriculum dat in Nederland wordt gebruikt maar is aangepast aan de lokale eisen in de verschilende landen. Ook zal ons team van bekwame docenten de lessen lokaal gaan verzorgen en gebruiken we ons eigen lesmateriaal waardoor we de kwaliteit van de internationale lessen kunnen waarborgen. Dit heeft ook als voordeel dat onze docenten meer internationale ervaring op doen.

Dat we nu ook internationaal opleidingen verzorgen maakt dat het studeren aan het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie zo mogelijk nog interesanter en aantrekkelijker is geworden. Denk bijvoorbeeld aan uitwisselingsprogramma’s, schaalvergroting, meer ervaring opdoen, groter netwerk van homeopaaten na je opleiding, etc. Dit zijn slechts een paar van de voornaamste voordelen van de internationale samenwerking voor studenten aan het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie. Op deze pagina kan je meer lezen over de vele voordelen van het studeren aan het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie.

Omdat de internationale tak van de opleiding een ander soort communicatie vereist en we ook internationaal georiënteerd zijn, hebben we een geheel nieuwe website in het leven geroepen voor de internationale tak van de opleiding. Deze website kan je vinden via homeopathy.study. Neem gerust een kijkje.

Om de verschillen tussen beide opleidingen duidelijker te maken, hebben we een overzicht gemaakt.