Psychologie

Het vak klinische psychologie is in principe geen verplichting voor een klassiek homeopaat. Toch zie je in de praktijk veel mensen met een psychische klachten of stoornis. Vandaar dat we als opleiding tot klassiek homeopaat hebben besloten om ook aandacht te besteden aan het vak klinische psychologie.

Via de cursus Klinische Psychologie I en II van het CIVAS bieden we een oplossing aan waardoor studenten voldoende kennis krijgen van psychopathologie. Deze opleiding is vrij pittig en na het succesvol afronden van de opleiding krijg je een diploma ‘Klinische Psychologie Compleet’. Onder andere zal het CIVAS zorgen voor het lesmateriaal, beantwoorden van vragen, controleren en beoordelen van het huiswerk, de tentamens en de financiële afhandeling.

Je kan je op elk moment inschrijven en starten met de cursus Klinische Psychologie I en II. Maar wil je over gaan naar het derde leerjaar dan zal je moeten kunnen aantonen dat je de opleiding met succes hebt afgerond.

De cursus Klinische Psychologie I en II duurt ongeveer 10 maanden (bij gemiddeld studietempo) en de verwachting is dat je ongeveer 5 uur per week eraan moet besteden (ook weer afhankelijk van je vermogen om te kunnen studeren, voorkennis, etc.). Dat wil zeggen dat je ongeveer 250 uur moet besteden aan deze cursus. De cursus is een vrij pittige dus plan deze goed in.

Themadagen

Tijdens de verschillende themadagen zal de helft van de dag besteed worden aan het regulier medische aspect van het betreffende thema.

Tijdens de gehele opleiding zal je 20 themadagen moeten volgen. Elk thema omvat ongeveer 3 uur regulier medische kennis en dient ter aanvulling of herhaling van de opleiding Medische Basiskennis. Het is raadzaam om je voor te bereiden op deze themadagen maar het is niet verplicht.