Voordelen van het studeren aan het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie

Als je gaat studeren bij het OCKH dan zijn hier heel veel voordelen aan verbonden. Graag zetten we deze voor je op een rijtje.
 • Blended learning concept – Dit is een combinatie van het beste van twee lesmethoden.
 • Docenten met ruime ervaring – Zowel op het gebied van les geven als klassieke homeopathie – Onze docenten hebben in tegenstelling tot veel andere opleidingen een grote praktijk waardoor ze praktische ervaring blijven behouden.
 • Verschillende dependances in Nederland – We hebben in Nederland twee dependances waardoor je op verschillende locaties kunt studeren.
 • Volledige focus op klassieke homeopathie – Op onze opleiding wordt je alleen opgeleid tot klassiek homeopaat. Het is niet zo dat je verplicht bent om vakken te bestuderen die je als klassiek homeopaat niet nodig hebt.
 • Efficient, praktisch en praktijk gericht – Ons gehele curriculum is gemaakt zodat je efficiënt kunt studeren en dat je leert wat zinvol en praktisch is in de praktijk.
 • Betaalbaar – Door efficiëntie en praktische benadering van de opleiding is onze opleiding ook zeer betaalbaar waardoor onze opleiding een zeer goede investering voor je toekomst is. Er zijn geen verborgen kosten zoals verplichte bezinningsweekeinden, etc.
 • Internationaal georienteerd – We organiseren ook internationale opleidingen in klassieke homeopathie. Dat maakt dat we veel ervaringen op doen, er mogelijkheden zijn tot uitwisselingsprogramma’s, je de mogelijklheid hebt om mee te doen aan exclusieve internationale seminars in verschillende mooie steden en dat je na je studie lid kunt worden van een excklusief internationaal netwerk van professionals.
 • In praktijk bewezen effectief en flexible analyse methode – We leren je vanaf de eerste les hoe je effectief, flexibel en op begrijpelijke wijze alle mogelijke klachten en patiënten kunt behandelen. Dit is geen experimentele methode maar een methode die zich in de loop van de vele decennia heeft bewezen.
 • Stage en theorie sluiten op elkaar aan – Het unieke aan onze opleiding is dat je tijdens de stage in de praktijk kunt brengen wat je in tijdens de theorielessen hebt geleerd. We laten je niet bij willekeurige mensen stage lopen die een geheel andere methodiek erop na houden. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de stage ook daadwerkelijk de theorie kunt oefenen. Daarnaast doe je alle anamneses zelf in plaats van dat je kijkt naar hoe anderen het doen.
 • Balans tussen therapeut en ondernemer – Je bent na je opleiding niet alleen therapeut maar ook ondernemer in de zin dat je een eigen bedrijf hebt. Wij leren je hoe je het beste een optimale balans kunt vinden tussen deze twee functies.
 • Flexible opleiding – Door gebruik te maken van het blended learning concept ben je vrijer in je keuze hoe je je tijd besteedt. Je hebt minder reistijd, het lesprogramma is redelijk flexibel te volgen terwijl we je toch goed begeleiden en je een duidelijke structuur aanbieden.
 • Open maar kritische en onderzoeken houding – Tijdens de opleiding leer je hoe je open moet staan voor nieuwe ontwikkelingen maar dat je van de andere kant niet alles zomaar als zoete koek moet accepteren. We leren je kritisch en onderzoekend te kijken naar nieuwe ontwikkelingen en publicaties.