Ton van Rooij (docent, tandarts)

Drs. Ton van Rooij is geboren in Eindhoven (1960) en getogen in Son en Breugel, een dorp iets ten noorden van Eindhoven. Hij heeft na het VWO aan het Eckart College zijn studie tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam (het tegenwoordige ACTA) gedaan en is afgestudeerd in 1984.

Na zijn studie was hij 1,5 jaar als tandarts in militaire dienst, om vervolgens 3 jaar in grotere tandartspraktijken in Duitsland te werken. Hij heeft daar vooral ervaring met uitgebreidere reconstructies met kroon- en brugwerk en prothetische tandheelkunde opgedaan. In 1989 is hij een zelfstandige praktijk gestart in Eindhoven. Zijn praktijkvoering is vooral gericht op preventie maar daarnaast heeft endodontie, kinder- en adhesieve tandheelkunde zijn voorkeur.

Naast algemene praktijk heeft hij van 1988-1990 de opleiding tot acupuncturist bij het NAAS o.l.v. Alphons ven de Burg gedaan en heeft hij van 2000-2007 als lid van de bij en nascholingscommissie van de NMT diverse cursussen en congresdagen georganiseerd.

Filmpjes tijdens de themadagen