Nascholing: Klachten aan het bewegingsapparaat

Introductie

Tijdens deze nascholing zullen de veel voorkomende klachten van het bewegingsapparaat vanuit zowel medisch als klassiek homeopathisch perspectief worden besproken. Het eerste deel van de dag zal gaan over het medisch perspectief. Dat wil zeggen dat de anatomie en fysiologie van het gezonde bewegingsapparaat kort uitgelegd en besproken zal worden. Daarnaast zullen ook verschillende vormen van pathologie worden besproken en uitgelegd, uitgangspunt hierbij is de regulier medische kant. Nadruk wordt gelegd op de valkuilen en symptomen die mogelijk kunnen duiden op een ernstigere aandoening (ook al is er niet direct een vermoeden van klachten aan het bewegingsapparaat), de zogenaamde rode vlaggen. Tevens zal ook aandacht worden besteed aan bijwerkingen van reguliere medicatie. Het is de bedoeling dat de theorie ondersteund wordt door casuïstiek, video’s, plaatjes, etc. Het tweede gedeelte bestaat uit de klassiek homeopathische benadering van verschillende klachten aan het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen dat de materia medica van belangrijke middelen wordt besproken, relevante theorie en duidelijke casuïstiek aan bod komen. Voor beide gedeelten zal een hand-out worden gemaakt die vooral praktijk gericht is. Het eerste gedeelte dient als medische bijscholing en het tweede gedeelte als klassiek homeopathische bijscholing. Het is mogelijk om alleen het medische of alleen het homeopathische gedeelte te volgen. In de toekomst zullen ook andere themadagen worden georganiseerd volgens dezelfde principes. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief of bezoek regelmatig www.ockh.nl/nascholing. Gedurende de pauze wordt de deelnemers die de hele dag mee doen een gratis lunch aangeboden.

Progamma

Medisch

 • Anatomie, fysiologie
 • Ziektebeelden
 • Symptomen met differentiaal diagnose
 • Medicatie

Klassieke homeopathie

 • Materia medica
 • Differentiaal diagnose polychresten en kleine middelen
 • (Video) casuïstiek

Voorwaarden opleiding

Gedetailleerde voorwaarden staan in de leerovereenkomst die u krijgt na inschrijving voor onze opleiding.

 • Indien men een klacht heeft ten aanzien van de opleiding, het lesmateriaal of een andere klacht in relatie tot de opleiding worden de volgende stappen doorlopen:
 • Graag bespreken we de klacht en proberen we er met de student uit te komen in de vorm van een redelijke oplossing.
 • Indien we er in een gezamenlijk gesprek niet uit komen dan schakelen we een mediator in. De mediator voor deze zaken is Mediation Bureau Eindhoven.
 • Mocht onverhoopt mediation niet helpen dan zal een rechter uitspraak moeten doen in het geschil.
 • Alle gegevens van de studenten worden vertrouwelijk behandeld. Deze gegevens worden alleen benut voor de voortgang van de studie.

Sprekers

Drs. Art Bosschieter

Ga naar deze pagina voor meer informatie over Drs. Art Bosschieter.

Rob Willemse

Op de team-pagina lees je meer over klassiek homeopaat Rob Willemse.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: LHC, NOKH, NVKH, NWP, VBAG

Accreditatie is in aanvraag bij: BKHD,

Belangrijke informatie

Wanneer

Datum: 29 november 2014

Tijd: 10:00-17:00 uur (10:00 t/m 13:15 uur medisch, 13:45 t/m 17:00 uur homeopathie).

Kosten

 • Hele dag 57,50 euro (inclusief lunch en handout, BTW vrijgesteld)
 • Halve dag 35,00 euro (inclusief handout, exclusief lunch, BTW vrijgesteld)
 • Studenten krijgen 15% korting

Na inschrijving ontvang je per email een factuur waarop alle relevante gegevens staan om het inschrijfgeld over te maken. Inschrijving is pas definitief nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Bij annulering wordt altijd 5 euro administratiekosten in rekening gebracht. Restitutie bij annulering op of na 10 dagen voor de geplande datum is helaas niet meer mogelijk.

Hier kunt u ook de algemene voorwaarden voor het inschrijven voor een themadag vinden.

Locatie

Christiaan Huygens College
Broodberglaan 3
5628 EJ Eindhoven

Klik hier voor de kaart en routebeschrijving. Vanaf de A50, neem afrit 7.

Let op: U dient aan de schoolkant van de straat te parkeren! Dit is een afspraak met de omwonenden.

Inschrijfformulier

Klik hier om het inschrijfformulier in te vullen.