Vithoulkas Video Opleiding

George Vithoulkas heeft de 4-jarige opleiding gegeven in Alonissos aan ongeveer 450 studenten uit de hele wereld. De levendige en inspirerende colleges zijn op video opgenomen, zodat ook mensen die niet in staat zijn naar Griekenland te reizen, ze kunnen volgen. Uit het oorspronkelijke materiaal is het meest interessante, de ‘highlights’ van de gegeven colleges geselecteerd. De onderwerpen zijn theorie, materia medica en live casuïstiek met analyses en follow ups. Het bekijken van deze video’s geeft je de gelegenheid deel te nemen aan de lessen van een echte ‘meester’ en zijn leer in diepte te bestuderen. De kracht van George Vithoulkas is dat hij zijn inzichten volledig vanuit de praktijk heeft gekregen en dat hij volledig aansluit op de klassieke homeopathie van o.a. S. Hahnemann, J.T. Kent en vele andere zeer bekwame homeopaten. Hij is in staat geweest de theorie van de homeopathie te ontsluiten door de ervaring die hij opdeed met de behandeling van 150.000 patiënten. Zijn lessen geven op een heel praktische manier inzicht in vele theoretische aspecten van de homeopathie, zonder daarbij de filosofie tekort te doen. Hij heeft ervaring met de behandeling van patiënten met alle mogelijke pathologieën en kan dus ook zeer waardevolle informatie geven voor moeilijke casussen met medicijngebruik. Op deze webpagina staat het complete curriculum van de opleiding.

Voor informatie over het het lesprogramma kijk hier voor leerjaar 1, leerjaar 2 en leerjaar 3. De data waarop de bijeenkomsten zijn kan je op de agenda pagina bekijken en deze pagina bevat de tarieven voor deze nascholing.

Er bestaat ook de mogelijkheid om deze opleiding in de vorm van e-learning te doen maar er zijn enkele verschillen (kijk op de pagina over e-learning voor meer informatie).

Praktische informatie

Elk jaar zullen 6 weekeinden georganiseerd worden waarin ongeveer 12 uur video materiaal getoond wordt (in de agenda staat een overzicht met data). Tussen de video’s door is er voldoende ruimte om vragen te stellen en te bespreken. Na ongeveer 3 jaar zal al het lesmateriaal bestudeerd zijn. Men kan zich inschrijven per schooljaar, per weekeinde of per dag (men kan namelijk ook losse dagen volgen als nascholing, neem van te voren svp wel contact op om te overleggen of het programma overeenkomt met je wensen). Op deze pagina kunt u de tarieven vinden. Inschrijvingen voor een schooljaar hebben uiteraard voorrang mocht er een probleem zijn qua hoeveelheid plaatsen. Er worden vragen en ‘papercases’ gegeven voor thuisstudie. Degene die het hele programma doorlopen heeft, kan examen doen en een I.A.C.H. diploma behalen.

Deze opleiding is erkend als nascholing voor de NVKH, NWP en kan ook gevolgd worden door leden van de NOKH (de NOKH accrediteert gene nascholingen en dus zijn ze vrij te volgen).

Om je in te schrijven kan je het beste gebruik maken van het inschrijfformulier.

Voorbeeldvideo’s

Hieronder staan enkele voorbeeld video’s over verschillende onderwerpen. Helaas mogen we vanwege de wetgeving in Nederland geen links naar video’s plaatsen waarin uitleg wordt gegeven over materia medica. Vandaar dat het aantal video’s wat beperkt is. Klik hier voor meer video’s van George Vithoulkas.

Predisposition for Diseases

The Continuum of a Unified Theory of Diseases

Over signatuurleek en andere speculatieve vormen van homeopathie

Definitie van gezondheid