Waarom blended learning in onze homeopathie opleiding?

Blended learning & homeopathie school

Het blended learning concept is een combinatie van e-learning en klassikale lessen met een docent. De e-learning modules bevatten verschillende typen informatie zoals tekst, audio, video, animaties en afbeeldingen. Op het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie (OCKH) hebben we besloten om over te stappen op het blended learning concept omdat het uiterst efficiënt is. Je kunt bijvoorbeeld de modules doornemen binnen je eigen tijdsindeling en de lesstof wordt in verschillende vormen gepresenteerd, dus er is altijd een vorm die je individuele behoefte aanspreekt. Een ander voordeel is dat de kosten lager zijn vergeleken met de traditionele opleiding, zodat het collegegeld lager is dan de conventionele homeopathie opleidingen.

Flexibel en betere kwaliteit

We hebben gemerkt dat sinds de introductie van blended learning in onze homeopathie opleiding, de voorbereidingen van de studenten op de lessen aanzienlijk is verbeterd wat resulteert in een hogere leskwaliteit. We kunnen ons nu meer richten op het ondersteunen bij individuele behoeften en problemen bij het begrijpen van de theorie. Ook kunnen we tijdens de klassikale lessen meer aandacht besteden aan het oefenen met de theorie en praktische opdrachten. Dit zal bijdragen aan een diepere kennis van de homeopathische theorie.

Alleen e-learning is niet voldoende

We hebben besloten om niet op e-learning over te stappen, omdat e-learning alleen niet voldoende is om homeopathie te leren. Het is noodzakelijk om contact te hebben met ervaren docenten en professionals. Tijdens de klassikale lessen, kunnen onze docenten zien met welke problemen je hebt te maken en ze kunnen dingen uitleggen die je zelf misschien nog niet hebt gezien. Bovendien kunnen de oefeningen tijdens de les niet worden omgezet in e-learning modules.

Zorgvuldige toepassing

Op het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie (OCKH) willen we het blended learning concept zorgvuldig toepassen. Daarom sluiten de e-learning modules nauw aan bij de klassikale lessen. De modules zijn bedoeld ter ondersteuning en voorbereiding op de lessen en niet andersom. Hoewel het opzetten van hoge kwaliteit e-learning modules meer inzet, tijd en geschikte tools vereist dan we verwacht hadden, zijn de resultaten het zeker waard.

Video blended learning

Hieronder kan je een video bekijken die het principe van blended learning goed weergeeft.

Blijf in contact!

Indien dit artikel je interesse heeft gewekt in onze opleiding, dan kan je altijd in contact blijven door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, een e-mail versturen of je in te schrijven voor de homeopathie opleiding.