Wil je graag werken aan de gezondheid van mensen?

Samenvatting

Herken je je in de situatie dat je graag meer wilt doen met betrekking tot de gezondheid van mensen? Wellicht omdat je nu in een heel ander werkgebied bezig bent of omdat je weliswaar in de gezondheidszorg werkt maar dat je meer met andere zaken bezig bent dan met mensen? Dan is het wellicht verstandig om te overwegen of klassieke homeopathie een interessante oplossing kan zijn. Als klassiek homeopaat werk je zelfstandig, bepaal je grotendeels zelf hoe je werkt en vooral ben je het merendeel van je tijd bezig met het echt werken aan de gezondheid van mensen. Onze opleiding tot klassiek homeopaat duurt 4 jaar maar de tijd vliegt voor de meeste studenten voorbij. Je leert tijdens onze opleiding vanaf het begin al zeer zelfstandig, praktisch en efficiënt te werken aan de gezondheid van mensen.

Werk je al aan de gezondheid van mensen?

Wellicht herken je het probleem dat je graag aan de gezondheid van mensen wilt werken maar dat het in je huidige baan of functie niet echt lukt. Dat kan zijn omdat je huidige werkzaamheden niet veel te maken hebben met gezondheid van mensen omdat je in een heel andere sector werkt of dat je functie op papier wel te maken heeft met de gezondheid van mensen maar in de praktijk ben je meer bezig met andere zaken zoals bijvoorbeeld de administratie en het regelen van dingen. Of het kan zijn dat je wel met de gezondheid van mensen werkt maar op een manier die je niet fijn vindt of waar je moeite mee hebt.

Klassieke homeopathie kan je helpen om meer en praktisch betrokken te zijn bij de gezondheid van mensen

Als je meer wilt gaan doen met de gezondheid van mensen dan kan omscholen tot klassiek homeopaat wellicht een geschikte oplossing zijn. Als klassiek homeopaat ben je namelijk vrijwel uitsluitend bezig met het bevorderen van de gezondheid van mensen en is het administratieve aspect van je praktijkvoering niet zo groot. Uiteraard zal administratie altijd een rol spelen maar het is zeker niet het grootste gedeelte van je werkzaamheden. Klassieke homeopathie is een praktische therapie die je kunt gebruiken om te werken aan de fysieke maar ook de mentaal-emotionele gezondheid van je patiënten. Daarnaast is het zo dat je als klassiek homeopaat erg autonoom kunt werken en dat je voor een heel groot gedeelte zelf bepaalt hoe je werkt, wanneer je werkt, met welke materialen je werkt, etc.

Als klassiek homeopaat kan je dus het merendeel van je tijd besteden aan de gezondheid van mensen. We leren je op onze opleiding om efficiënt te werken waardoor bijvoorbeeld dossiervorming tot een minimum beperkt wordt maar waarbij je toch voldoende informatie bijhoudt. Consulten duren lang genoeg om de juiste informatie te kunnen vergaren maar niet zo lang dat je vele uren kwijt bent aan één patiënt. Ook leren we je hoe je snel, praktisch en doeltreffend een homeopathisch middel kunt vinden. Dit scheelt enorm omdat je anders nog veel tijd moet besteden aan het zoeken in boeken en software en dat is jammer want deze tijd kan je niet besteden aan patiënten.

Als klassiek homeopaat wil je graag aan de slag met mensen en wil je actief een bijdrage leveren aan de gezondheid van je patiënten. Dan is het natuurlijk fijn als je een redelijk grote praktijk hebt. Niet alleen omdat je dan meer mensen kunt helpen maar ook omdat dit vanuit het standpunt van een ondernemer heel verstandig is. Gelukkig is het, als je de juiste werkwijze en ‘tips & trics’ weet, niet zo heel moeilijk om een uitgebreide praktijk op te bouwen. Bij het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie werken ervaren homeopaten die een heel grote praktijk hebben en gepokt en gemazeld zijn in de praktijk.

Het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie biedt de mogelijkheid om opgeleid te worden tot klassiek homeopaat

Als je graag meer aan de gezondheid van mensen wilt doen in de vorm van klassieke homeopathie dan is onze 4-jarige opleiding tot klassiek homeopaat zeer geschikt want je leert in relatief kort tijd om op een professionele, praktische en efficiënte wijze om te gaan met de gezondheid van patiënten. Bij het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie hebben we ervoor gekozen om de opleiding niet onnodig lang te laten duren door alle zaken die overbodig zijn en die in de praktijk niet werken te minimaliseren en door de opleiding uitermate efficiënt in te plannen. Naast de 4-jarige opleiding tot klassiek homeopaat moet je ook een opleiding medische basiskennis doen. Dit kan voor of tijdens de opleiding maar dit hoef je uiteraard niet meer te doen indien je de medische basiskennis al hebt afgerond of als je vrijstelling hebt. Tijdens de opleiding besteden we uiteraard heel veel aandacht aan de klassiek homeopathische wijze om te genezen en aan de gezondheid van mensen te werken maar daarnaast vinden we het ook heel erg belangrijk dat er een degelijke kennis van de (regulier) medische kant van gezondheid ontstaat bij studenten. Helaas is het zo dat er veel therapeuten in het alternatieve / complementaire veld zijn die min of meer een weerstand hebben ten opzichte van reguliere geneeskunde, anatomie en fysiologie, (psycho)pathologie, etc. Wij zijn echter van mening dat een uitgebreide kennis van anatomie, fysiologie en (psycho)pathologie onontbeerlijk is voor het succesvol en verantwoordelijk behandelen van patiënten. Vandaar dat we veel aandacht aan deze onderwerpen besteden naast de verplichte medische basiskennis.

Vier jaar naar school lijkt lang maar voor de meeste studenten vliegt de tijd voorbij. Al vanaf de eerste theorielessen duik je al de praktijk in en leer je de anamnese, het analyseren van consulten en het kiezen van het juiste middel. De gehele opleiding staat in het teken van praktisch en efficiënt werken waarbij respect voor de patiënt voorop staat. We doceren geen overbodige of onduidelijke theorieën die in de praktijk niet werken. Soms vernemen we van mensen dat praktisch en efficiënt tegenstrijdig lijkt te zijn met aandacht en respect voor de patiënt. Dit is echter niet het geval, juist door praktisch en objectief te werken toon je respect en aandacht voor de patiënt.

Heeft dit artikel je interesse gewekt maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze opleiding (040-2135449 of email). Ben je enthousiast en wil je je inschrijven dan kan dat via het inschrijfformulier. Als je je nog op tijd inschrijft dan kan je nog gebruik maken van onze aantrekkelijke actie.