Nascholing: Angsten, wanen en psychosen

Introductie

Tijdens deze nascholing zullen ons richten op angststoornissen, wanen en psychosen vanuit zowel medisch als klassiek homeopathisch perspectief worden besproken. Het ochtendgedeelte zal gaan over het regulier perspectief. Dat wil zeggen dat normaal en abnormaal functioneren van mensen met betrekking tot angsten, wanen en psychosen uitgelegd en besproken zal worden. Daarnaast zullen verschillende symptomen besproken worden samen met hun mogelijke oorzaken, uitgangspunt hierbij is de regulier medische kant. Nadruk wordt gelegd op de valkuilen en symptomen die mogelijk kunnen duiden op een ernstigere aandoening. Het is de bedoeling dat de theorie ondersteund wordt door casuïstiek, video’s, plaatjes, etc. Het middag gedeelte bestaat uit de klassiek homeopathische benadering van verschillende angsten, wanen en psychosen. Dat wil zeggen dat de materia medica van belangrijke middelen met affiniteit tot dit onderwerp worden besproken (zowel voor acute als chronische situaties), relevante theorie en duidelijke casuïstiek aan bod komt. Voor beide gedeelten zal een hand-out worden uitgedeeld. Het eerste gedeelte dient als medische bijscholing en het tweede gedeelte als klassiek homeopathische bijscholing. Het is mogelijk om alleen het medische of alleen het homeopathische gedeelte te volgen. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief of bezoek regelmatig www.ockh.nl/nascholing. Gedurende de pauze wordt de deelnemers die de hele dag mee doen een gratis lunch aangeboden.

Programma

Regulier

  • Normaal functioneren
  • Symptomen met differentiaal diagnose
  • Casuïstiek
  • DSM IV en DSM V

Klassieke homeopathie

  • Materia medica van polychresten en kleine minder bekende middelen
  • Differentiaal diagnose polychresten en kleine middelen
  • (Video) casuïstiek

Sprekers

Psycholoog Erik de Jong

Ga naar deze pagina voor meer informatie over Erik de Jong.

Rob Willemse

Op de team-pagina lees je meer over klassiek homeopaat Rob Willemse.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: BKHD, LHC, NOKH, NVKH, VBAG

Accreditatie is in aanvraag bij: NWP

Belangrijke informatie

Wanneer

Datum: 21 maart 2015 Tijd: 10:00-17:00 uur (10:00 t/m 13:15 uur medisch, 13:45 t/m 17:00 uur homeopathie)

Kosten

  • Hele dag 57,50 euro (inclusief lunch en handout, BTW vrijgesteld)
  • Halve dag 35,00 euro (inclusief handout, exclusief lunch, BTW vrijgesteld)
  • Studenten krijgen 15% korting
Na inschrijving ontvang je per email een factuur waarop alle relevante gegevens staan om het inschrijfgeld over te maken. Inschrijving is pas definitief nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Bij annulering wordt altijd 5 euro administratiekosten in rekening gebracht. Restitutie bij annulering op of na 10 dagen voor de geplande datum is helaas niet meer mogelijk. Hier kunt u ook de algemene voorwaarden voor het inschrijven voor een themadag vinden.

Locatie

Christiaan Huygens College Broodberglaan 3 5628 EJ Eindhoven Klik hier voor de kaart en routebeschrijving. Vanaf de A50, neem afrit 7. Let op: U dient aan de schoolkant van de straat te parkeren! Dit is een afspraak met de omwonenden.

Inschrijfformulier

Klik hier om het inschrijfformulier in te vullen.