Nascholing: Dermatologische klachten 2017

Introductie

Tijdens deze nascholing zullen de veelvoorkomende huidklachten vanuit klassiek homeopathisch perspectief worden besproken. Dat wil zeggen dat de materia medica van belangrijke ‘huid’ middelen wordt besproken (zowel voor acute als chronische situaties), relevante theorie en duidelijke casuïstiek aan bod komen. Daarnaast worden ook regulier medische valkuilen, rode vlaggen, differentiaal diagnoses besproken zodat men deze leert herkennen in de eigen praktijk. Er wordt een handout gemaakt die vooral praktijk gericht is.

De dag geldt als homeopathische bijscholing en niet als medische bijscholing. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief of bezoek regelmatig www.ockh.nl/nascholing.

Gedurende de pauze wordt de deelnemers een gratis lunch aangeboden.

Programma

Klassieke homeopathie

  • Materia medica
  • Differentiaal diagnose polychresten en kleine middelen
  • (Video) casuïstiek

Sprekers

Rob Willemse

Op de team-pagina lees je meer over klassiek homeopaat Rob Willemse.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door:

Accreditatie is in aanvraag bij: BKHD, LHC, NOKH, NVKH, NWP, VBAG

Belangrijke informatie

Wanneer

Datum: 11 maart 2017

Tijd: 10:00-17:00 uur

Kosten

  • Hele dag 65,00 euro (inclusief lunch en handout, BTW vrijgesteld)
  • Studenten krijgen 15% korting

 

Na inschrijving ontvang je per email een factuur waarop alle relevante gegevens staan om het inschrijfgeld over te maken. Inschrijving is pas definitief nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Bij annulering wordt altijd 5 euro administratiekosten in rekening gebracht. Restitutie bij annulering op of na 10 dagen voor de geplande datum is helaas niet meer mogelijk.

Hier kunt u ook de algemene voorwaarden voor het inschrijven voor een themadag vinden.

Locatie

Frith Philips Lyceum
Broodberglaan 3
5628 EJ Eindhoven

Klik hier voor de kaart en routebeschrijving. Vanaf de A50, neem afrit 7.

Let op: U dient aan de schoolkant van de straat te parkeren! Dit is een afspraak met de omwonenden.

Inschrijfformulier

U kunt hier het inschrijfformulier invullen. 

Archief van vorige nascholingen over dit thema

Evaluatie van 8 december 2012

De evaluatieformulieren zijn verwerkt en het resultaat kan je zien in onderstaand plaatje.

Evaluatie Kinderziekten 12 mei 2012

Video: Anatomie en fysiologie van de haren

In deze video wordt besproken hoe de haren zijn opgebouwd en hoe ze functioneren. Drs. Art Bosschieter bespreekt dit tijdens de themadag Dermatologie als inleiding op de pathologie van de huidklachten.

Video: Melanomen en keratoacanthomen

Moedervlekken zijn meestal onschuldige vlekjes op de huid. Soms kunnen ze echter over gaan in melanomen die veel ernstiger zijn. Drs. Art Bosschieter vertelt alles wat je moet weten over melanomen. Tevens wordt het een en ander verteld over keratoacanthomen die niet zo schadelijk zijn maar wel lijken op bepaalde vormen van huidkanker.

Video: Psoriasis rubrieken en Arsenicum Iodatum

Psoriasis is een lastige ziekte. In deze video wordt door Rob Willemse eerst gesproken over naar welke termen je in het repertorium ook kunt zoeken naast de term “psoriasis”. Daarna wordt het middel Arsenicum Iodatum besproken omdat het een voornaam, maar onbekend, middel bij de behandeling van psoriasis is.

Video: Differentiaal diagnose bij een psoriasis casus

In deze video bespreekt Rob Willemse de differentiaal diagnose van een casus die tijdens de themadag Dermatologische klachten gepresenteerd werd. Deze differentiaal diagnose illustreert duidelijk dat een kritische blik op de middelen en het niet laten verleiden om bepaalde generaliteiten te negeren in combinatie met vermijden van negatieve symptomen een goede manier is om het juiste middel te vinden. Ook wordt besproken wat je het beste kan doen als de middelen die je gekozen hebt op totaliteit niet passen wat betreft keynotes en essentie. Met deze methode is het mogelijk om ook kleine en onbekende middelen toch eenvoudig te vinden zonder afhankelijk te zijn van je geheugen. Deze methode staat uitgebreid beschreven in het boek ‘Classical Homeopathy Evidence Based Medicine – volume 1’ van Erik van Woensel.