Caroline van Asten (docent, klassiek homeopaat)

201904_OCKH_staff_Caroline

Vanaf september 2016 geeft Caroline les aan de studenten van het Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie.

Zij heeft na haar HBO-Verpleegkunde opleiding gewerkt in het Erasmus Medisch Centrum en heeft daar ook de Intensive Care opleiding gedaan en op de Intensive Care gewerkt. Later werkte zij nog als transplantatiecoördinator in het begeleiden van orgaandonatieprocedures. Inmiddels werkt zij al 10 jaar op de Hogeschool Rotterdam als docent en studieloopbaancoach (eerst verpleegkunde, momenteel bij de opleiding Medische Hulpverlening).

Tijdens haar werkzaamheden in de reguliere geneeskunde is er altijd de interesse geweest voor de alternatieve geneeskunde. Na een goede homeopathische behandeling van haar eigen klachten en die van haar kinderen, heeft zij besloten om de studie tot klassiek homeopaat te gaan volgen bij het OCKH. De studie verliep succesvol en tijdens haar stage heeft zij een aantal patiënten met positief resultaat behandeld. Inmiddels heeft zij de afgelopen drie jaar ook de themadagen van het OCKH gevolgd en de driejarige video opleiding van George Vithoulkas (International Academy of Classical Homeopaty) met goed gevolg afgerond. Haar eigen praktijk Lijf Homeopathie is gevestigd in Capelle aan den IJsel.

Inmiddels neemt Caroline deel aan de werkgroep van de NVKH om het kwaliteitsplan voor de homeopathie voor de komende jaren mede te helpen vormgeven.

Opleidingen en nascholingen