Erik van Woensel (docent, klassiek homeopaat)

201904_OCKH_Erik

Erik van Woensel studeert homeopathie sinds 1977 en startte zijn praktijk in 1982. Vanaf 1990 heeft hij les gegeven aan verschillende opleidingen in Nederland maar vooral ook aan de International Academy for Classical Homeopathy in Alonissos (Griekenland).

Hij begeleidt verschillende groepen van zowel beginnende als ervaren homeopaten met hun casuïstiek middels supervisie.

Hij is de (co)auteur van de volgende boeken, welke een aanwinst zijn voor elke homeopaat:

Regelmatig publiceert hij artikelen in bladen zoals Homeopathic Links, Homöopathie Konkret en The Homeopath.

Sinds 11 jaar heeft hij het Synthesis (repertorium) ontwikkelteam geassisteerd en geadviseerd. Hij is assistent van professor George Vithoulkas met wie hij gezamenlijk het boek Levels of Health heeft geschreven en tegenwoordig is hij tevens ‘moderator’ van het e-learning programma van George Vithoulkas waarbij hij honderden studenten begeleidt en adviseert. Daarnaast geeft hij veel internationale seminars zoals in Spanje, Egypte, Engeland, Rusland, Duitsland, Bulgarije, Zweden, Singapore, Mexico, etc. waar hij herhaaldelijk wordt uitgenodigd vanwege zijn kennis en kunde.

Zijn doel is om homeopathie te verspreiden middels les geven, het schrijven van boeken en onderzoek naar de mogelijkheden van homeopathie om zodoende de beoefening van het vak homeopathie op een hoger niveau te brengen en de homeopathische literatuur te verbeteren. Om dit te bewerkstelligen heeft hij onder andere Archive for Homeopathy opgericht.